Høstturné - Finnmark

 

Øst-Finnmark

Vi var fem elever och två från personalen som reste til Öst-Finnmark på höstturné. Under hela turnéen bodde vi i Vestre Jakobselv camping og misjonssenter. Vi besökte också Vardø, Vatsø, Kirkenes och Varangerbotn.

Vi fick utmana oss själva med att hålla möten. Vi fick leda möten, hålla vittnesbörd, andakt och leda musiken. Vi hade även barnklubbar på olika platser där vi lekte och umgicks med barnen. En kväll hade vi också en ungdomskväll där vi hade andakt, lekte och spelade spel med dem.

Vi hade också en del fritid. En dag körde vi till Hamningberg och såg på den fina naturen där. I Vardø besökte vi ett häxmuseum och vid kyrkan i Vardø fick vi sjunga ’’Namnet Jesus’’ till några turister från Hurtigruten. I Kirkenes besökte vi den norsk-ryska gränsen och fann en liten souvenirbutik där. En kväll i Vestre Jakobselv hade vi det trevligt med snacks och kortspel.

Höjdpunkten med höstturnéen var alla människor vi fick möta. Vi upplevde att människorna var väldigt vänliga och gästfria. Det var fint att besöka olika församlingar och ta del av den kristna gemenskapen där. Det var också otroligt fint att få se naturen och vi hade väldigt tur med vädret, så vi fick se Öst-Finnmark på det bästa sättet.

-Andrea Björkskog, elev

 
 
 

Midt-Finnmark

Fredag 23. september var vi fem fjellheimelever og en ansatt som tok turen til Midt-Finnmark. Etter opp mot ti timer i bil kom vi frem til Lakselv hvor vi skulle være noen dager før vi kjørte videre til Lebesby. Dette ble en utrolig fin tur, hvor vi fikk bidra på ulike måter inn mot barne- og ungdomsarbeidet i Lakselv, Billedfjord og Lebesby. I tillegg fikk vi oppleve den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark.  

Vi ble tatt godt imot fra første stund, og ble kjent med mange herlige mennesker. Blant annet møtte vi en tidligere Fjellheimelev som er med å drive barnearbeidet på Lakselv Misjonshus. Dette ble en trygg og god arena hvor vi kunne utfordre oss selv til å bidra med andakter, sang og vitnesbyrd på ulike møter.

For min del ble ett av høydepunktene å få være med på en samisk gudstjeneste i Kautokeino, hvor talen ble tolket og sangene sunget på samisk. Dette ble en opplevelse for livet! Det var utrolig stilig å se samene komme i sine flotte samekofter til søndagsgudstjenesten. Vi kjente sterkt på stoltheten og omsorgen de hadde ovenfor den samiske kulturen, og ønske om flere unge i kirken.  

På formiddagene hadde vi ofte mye ledig tid. Da var det koselig å kunne finne på noe kjekt sammen som gruppe. Vi tok blant annet en tur til Nordkapp, som er det nordligste punktet i Europa. I tillegg fikk vi prøvd oss på hesteridning på en gård i Lakselv. I Lebesby ble det en stor opplevelse å få være med Peder Jensen på krabbefiske i Bekkarfjord! Etter båtturen stod vi igjen med en kveite på 20kg og fem kongekrabber som smakte helt utrolig!  

I løpet av turnéen fikk vi se det sterke behovet for et kristent arbeid i Finnmark, spesielt blant unge. Det var veldig fint å få være med å dele vitnesbyrdet om Jesus med dem, og å oppleve hvordan flere kristne brente for barne- og ungdomsarbeidet. Dette ble en fin turné med mange kjekke opplevelser og gode minner. Takk for turen! 

-Ann-Kathrin Tveten, elev

 
Fjellheim Bibelskole