Årets ettåringer rundt om i landet

 

Flere Fjellheim-elever velger å jobbe som ettåringer rundt om i landet, etter et år på bibelskole. Noen er miljøarbeidere, andre jobber med barn- og ungdomsarbeid og noen hjelper til med vaskeoppgaver. Som ettåring har man en viktig oppgave på forskjellige måter. Her for du lese litt om de ettåringer som har tilknytting til Fjellheim i år:

F.v. bak: Elise Sofie Arnesen, Marthe Heldal, Lydia Tobiassen, Katrine Thoresen, Karina Straumstein, Emelie Asplund, Jenny Kvilesjø og Karen Berre

F.v. foran: Ingvar Mangelrød og Martin Heggdal

 

Ettåring på kontoret

Mitt navn er Emelie Asplund. Jeg kommer fra Jakobstad i Finland og i år skal jeg være ettåring på kontoret på Fjellheim Bibelskole. 

I året 2021-2022 var jeg elev på Fjellheim og det var på flere måter et viktig år for meg. Det viktigste som jeg tar med meg er hva nåde betyr for meg, i mitt liv. Alle strever vi iblant. Vi prøver å være gode kristne, men vi strekker ikke alltid til og synden kommer inn og ødelegger. Da får vi stole på at Guds nåde er nok. Vi faller ikke inn og ut av nåden, men vi får hvile i tro på at det Jesus gjorde er nok. 

Jeg ville jobbe på kontoret på Fjellheim fordi jeg har veldig lyst til å lære meg forskjellige ting. Oppgavene som jeg har, er nye for meg og det syns jeg er veldig spennende. Jobben er varierende, og jeg får lov til å utfordre meg selv på ulike måter.  

Jeg trives veldig godt med å gjøre kreative ting, som at ta bilder og tegne, så det håper jeg at jeg kan bidra med dette året. Jeg kan også kose meg med å lage lister. Så er det en vaskeliste som må lages, så gjør jeg det med glede. 

Ettåring for renhold

Mitt navn er Sondre Norland. Eg kommer fra Jørpeland i Rogaland fylke. I år skal eg være ettåring som vaskehjelp på Fjellheim Bibelskole.

I året 2021-2022 var eg elev på Fjellheim. Det var det viktigste året for meg. Det viktigste eg tar med meg inn i mitt liv er hva Jesus gjorde for oss. At det er nåde å få hver dag. Me kan kvila i hans fullbrakte gjerning. 

Eg ville være vaskehjelp på Fjellheim fordi det er en ypperlig mulighet til å bidra til et reint miljø. Så er det en god mulighet for å vær med mange kjekke ungdommer og bli kjent med nye.

Eg trives godt med vasking og er alltid i godt humør. Så håper eg kan gjør hverdagen til skolen litt bedre. 

 

Nord-Norgeteamet

Spørsmål: 1. Hva heter du og hvor kommer du fra? 2. Hvorfor vill du være med i Nord-Norge teamet og hva er forventningene for året? 3. Hva gjør dere til det beste teamet noensinne? 4. Har du et Bibel vers som du er glad i? 

Katrine Thoresen 
Jeg heter Katrine Thoresen og kommer fra Oslo. 

Jeg ville være med i NN-Teamet fordi barne- og ungdomsårene er utrolig sårbare når det kommer til tro. Det er mange som forlater troen, derfor er det viktig med ett godt etablert barne- og ungdomsarbeid som kan være med å påvirke de årene. Jeg håper det kan være til oppmuntring at vi er fire ungdommer som reiser rundt for å fortelle om Jesus. 
Jeg forventer kanskje litt av alt tror jeg. å møte mange nye, ha interessante samtaler og lære mer om hva Jesus har kalt oss til. jeg tror også det til tider vil oppleves vanskelig og utfordrende at mange unge ikke kjenner Gud. Samtidig som det vekker en større iver i meg til å vise hvem han virkelig er. 
Vi er en skikkelig god gjeng som ønsker å bygge hverandre opp. I tillegg til at vi jobber og ler om hverandre. Det tror jeg er viktig når vi bor så tett på hverandre. 
Jeg syns det er skikkelig vanskelig å velge, men i den siste perioden har det nok vært 2. korinter 12, 9-10.  

Men han sa til meg: Min nåde er nok for deg, for min kraft skal fullendes i skrøpelighet. Derfor vil jeg helst rose meg av min skrøpelighet, for at Kristi kraft kan bo i meg. Derfor er jeg vel tilfreds i skrøpelighet, under mishandling, i nød, i forfølgelser og trengsler for Kristi skyld. For når jeg er skrøpelig, da er jeg sterk! 

 

Lydia Tobiassen 

Jeg heter Lydia Tobiassen, og kommer fra Nærbø på Jæren!  

Etter å ha fått reist rundt i nord med bibelskolen i fjor, fikk jeg se at det finnes flere barn og unge her oppe som ikke har hørt om Jesus, eller som ikke har noe kristent opplegg å gå på. Dette ble sårt for meg, så da jeg fikk muligheten til å få lov å reise i team var det et enkelt valg, og en jobb jeg gledet meg til å gå inn i. Jeg ser fram til å skape relasjoner med de vi treffer, og få fortelle de hvem Jesus er og hva han har gjort for dem. "Bare" det å være en gjeng kristne ungdommer som reiser rundt med dette budskapet håper jeg betyr noe for noen i seg selv. Jeg tror det kommer til å bli et utfordrende år, men det er da det er så godt å vite at vi kan hvile i at vi har noe større enn oss selv vi gjør det for.  

Jeg synes vi er en gjeng som utfyller hverandre bra, og som spiller hverandre gode. Vi er flinke på å gi og ta slik at alle skal ha det greit. Latteren sitter like løst som gode samtaler, noe jeg setter stor pris på. Vi er trygge på hverandre, og har en ærefrykt for jobben vi står i. Å be sammen er noe vi setter høyt.  

Romerne 5, 8 er jeg veldig glad i ."Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi enda var syndere." Samtidig kommer jeg stadig tilbake til Romerne 5, 20b: "Men der synden ble stor, ble nåden enda større." 

 

Martin Heggdal 

Hei, jeg heter Martin Heggdal og kommer i fra Namsos i Trøndelag.  

Jeg ville være med i Nord-Norge teamet fordi jeg ønsker at så mange som mulig skal ha muligheten til å høre om Jesus. Etter året på Fjellheim i fjor fikk jeg se det enorme behovet i Troms og Finnmark. Da jeg fikk muligheten til å være med i Nord-Norge teamet følte jeg at dette var noe jeg skulle gjøre. 

Hvordan kan dette ikke være det beste teamet?  

1 Johannes 4: 10-11 

I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin sønn til soning for våre synder. Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre. 

 

Karina Straumstein 
Jeg heter Karina Straumstein, og kommer fra Norheimsund, som ligger i vakre Hardanger! 

Hovedgrunnen til at jeg ønsker å være med i Nord-Norge teamet, er fordi jeg ønsker å dele det som fikk bli det viktigste i mitt liv. Nettopp hva Jesus har gjort for meg, gjennom hans død på Golgata. Dette budskapet ønsker jeg å dele med barn og unge, som ikke kjenner Jesus. På bibelskolen i fjor, fikk vi både se og oppleve mange plasser der det ikke drives noe kristent arbeid. Jeg fikk virkelig se at det er et behov, og at jeg gjennom Jesus, kan utgjøre en forskjell å bety noe for barna og ungdommene. Det er svært viktig at barna og ungdommene har muligheten til å oppsøke kristne arenaer, både for å kunne stille spørsmål, men også for å bli bedre kjent med Jesus, og oppleve et kristent fellesskap. Jeg håper at vi som Team kan oppmuntre barn og unge til å lære mer om Jesus, men også at de skal få se at det er andre ungdommer som tror, sånn at de ikke føler seg alene om det! 
Vi er en herlig gjeng, som har det skikkelig gøy sammen. Vi kjenner hverandre godt, og er trygge på hverandre, og vi ønsker hverandre det beste. Vi ler av de minste og barnsligste ting, og stiller ikke høye krav når det kommer til humor. Vi er litt som en barnehage til tider, men er rask med å omstille oss, å få ting unna. Vi synes det er viktig å ta Jesus med i alt vi gjør, og skal møte på, så bønn er noe vi setter høyt! Virkelig en gjeng av kvalitet! 
Jeg er veldig glad i det som står i Efeserne 2,8: «For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.» Det tror jeg er viktig å ta med i team også, at selv om vi skal gi mye i år, så bygges ikke troa vår på hva vi får til. Vi er like avhengig av å ta imot. Gang på gang!  

 
Fjellheim Bibelskole